VR tempaisee: Lastenvaunut veloituksetta ja alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

Vuodenvaihteen jälkeen lasten ikäraja muuttuu VR:n lähiliikenteessä: jatkossa alle 7-vuotiaat matkustavat ilmaiseksi. Yhtiön tiedotteen mukaan lastenvaunujen kanssa matkustaa yksi henkilö jatkossa veloituksetta. Muutokset tulevat voimaan ensi vuoden alussa.

Lastenlipun uusi ikäraja VR:n lähiliikenteessä on 7-16 vuotta. 7-16-vuotiaat matkustavat lastenlipulla, joka on puolet aikuisten kertalipun tai 10 kerran sarjalipun hinnasta. Lastenvaunujen kanssa matkustaminen helpottuu. Jatkossa 0-6-vuotiasta lasta rattaissa tai vaunuissa kuljettava henkilö matkustaa VR:n lähijunissa ilmaiseksi eikä lippua tarvita.

Muutosten tarkoituksena on helpottaa matkantekoa. Lähijunaliikenne muodostuu HSL:n ja VR:n lähiliikenteestä, joissa lasten ikärajat sekä käytännöt lastenvaunujen kanssa matkustamisessa ovat tähän asti eronneet toisistaan. Jatkossa yhtenäinen käytäntö selkeyttää matkustamista koko lähiliikennealueella.

- Haluamme tarjota sujuvaa matkustamista ja siksi järkevöitämme toimintamallia. Jatkossa koko lähiliikenteessä on yhtenäinen käytäntö lasten matkustamisessa eikä se muutu kesken matkan. Tämä on luonnollinen jatkumo sille, että koko lähiliikenteessä on sama asiakaspalvelumalli, VR:n lähiliikennejohtaja Teemu Sipilä kertoo.

Lähiliikenteessä tehdään vuosittain 70 miljoonaa matkaa, joista valtaosa HSL-liikenteessä. Vuodenvaihteessa HSL-alue laajenee, kun Siuntion ja Tuusulan kunnat liittyvät siihen. Tuusulan ympäröimä Järvenpää on jatkossa VR:n lähiliikennealuetta. Liityntämatkustaminen Tuusulan ja Järvenpään asemien välillä on runsasta. Jotta matkanteko olisi mahdollisimman sujuvaa jatkossa, 1.1. alkaen Järvenpään ja HSL-alueen välillä voi matkustaa sekä VR:n että HSL:n lipulla. VR:n lähijunia ovat D-, G-, R-, T-, ja Z-junat Helsingistä Lahden ja Tampereen suuntaan

Tänä vuonna matkustus VR:n lähiliikenteessä on kasvanut yli 10 %. VR:n lähijunalipun saa kätevimmin VR Lähijunat -sovelluksesta, vr.fi-verkkokaupasta, asemien lipunmyynneistä, kaikilta Suomen 600 R-kioskilta tai VR:n lippuautomaateista. HSL vastaa omista lipunmyyntikanavistaan. 1.1. alkaen HSL:n lippuja ei voi enää ostaa VR:n lipunmyyntiautomaateista tai asemien lipunmyynneistä.

JULKAISTU 14.12. 2017

Sivu päivitetty: 21.2.2018

Raideliikenteen tulevaisuus