VR avaa kesäksi uuden aseman

Uudet kaukoliikenteen juna-aikataulut julkaistaan ja liput tulevat myyntiin perjantaina 21. huhtikuuta. Tiedotteensa mukaan VR lisää kaikkiaan 45 junaa viikossa eri puolille Suomea. Yöjunien aikataulut osuvat jatkossa paremmin yksiin lentoliikenteen kanssa. Härmään avataan uusi asema, josta on kivenheitto huvipuisto PowerParkiin. Kesän kulkemisia suunnitellessa on hyvä ottaa huomioon Liikenneviraston rataverkolla urakoimat parannustyöt, jotka vaikuttavat liikenteeseen.

Juhannusviikosta lähtien liikenne lisääntyy etenkin Tampereelta Pohjanmaalle ja Ouluun. Etelässä pääradalla aikatauluja muutetaan siten, että keskipäivän junat Helsingin ja Tampereen välillä palvelevat väliasemia Riihimäki, Hämeenlinna, Toijala ja Lempäälä. Yöjunien aikatauluja muutetaan paremmin yhteensopiviksi Helsinki-Vantaan lentoasemalta lähtevien ja saapuvien lentojen kanssa. Härmään avataan uusi asema, jossa osa Pohjanmaan junista pysähtyy kesä-elokuussa.

Uudet aikataulut julkaistaan ja liput tulevat myyntiin 21. huhtikuuta. Kaikkein edullisimpia Säästölippuja voi ostaa 60 päivää ennen matkan alkamista. Aikataulut ovat voimassa 19.6.-9.12. Pääkaupunkiseudun lähiliikenteen aikataulut julkaistaan samaan aikaan ja ne ovat voimassa 13.8. saakka.

- Juna on mainio tapa matkata huolettomasti kesän viettoon ympäri Suomen. Olemme lisänneet vuoroja Pohjois-Suomeen, jonne matkustaminen on alkuvuodesta kasvanut reippaasti, esimerkiksi Oulun ja Helsingin välillä matkustajamäärät ovat nousseet yli 25 prosenttia. Ulkomaille suuntautuvan reissun voi aloittaa kotimaassa junalla, sillä samalla lipulla pääsee Helsinki-Vantaan lentoasemalle asti ja nyt paremmin yöjunilla aamun aikaisille lennoille, VR:n matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen sanoo.

Keski-Suomessa junia korvataan busseilla

Suomen rataverkolla tehdään joka kesäiseen tapaan Liikenneviraston ratatöitä, jotka vaikuttavat junaliikenteeseen. Tarvittaessa junien nopeusrajoituksia alennetaan tai liikenne voidaan katkaista radalla kokonaan, mikä näkyy asiakkaille matka-aikojen hidastumisena tai bussikuljetuksina. Tänä kesänä parannustöitä tehdään etenkin Pasilassa, Turun Kupittaalla sekä Jämsän ja Jyväskylän välillä, jossa junat korvataan kokonaan busseilla noin kuuden viikon ajan (23.6.-4.8.). Asiakkaalle mahdolliset bussikorvaukset tai aikataulujen muutokset näkyvät aina junalipussa.

Lisätietoja ratatöiden vaikutuksista löytyy täältä: https://www.vr.fi/cs/vr/fi/ratatyot

(Kuva: PowerPark)

Sivu päivitetty: 20.3.2018

Raideliikenteen tulevaisuus