"Veturinkuljettajilla on mielenilmaukselleen vasemmistoliiton tuki"

Vasemmistoliitto muistuttaa, että veturinkuljettajat ilmaisevat työnseisauksella kantansa Anne Bernerin (kesk.) ja hallituksen suunnitelmista pilkkoa VR ja siirtää sen omaisuus muiden yhtiöiden käyttöön.

- Veturinkuljettajilla on mielenilmaukselleen vasemmistoliiton tuki, puolue toteaa Facebookissa.

Vasemmistoliitto kertoo, että Suomella on jo tällä hetkellä Euroopan kolmanneksi toimivimmat rautatiet.

- Ongelmanamme on ratojen huonokuntoisuus ja ruuhkaisuus, joka helposti aiheuttaa ongelmia ja myöhästymisiä. Tämä ongelma ratkaistaan lisäämällä investointeja ratainfraan, ei avaamalla monikansallisille konserneille mahdollisuuksia tehdä rahaa suosituimmilla reiteillä ilman investointeja.

- Riskinä matkustajaliikenteen kilpailulle avaamisessa on se, että yksityiset firmat pystyvät hyödyntämään asemansa kermankuorintaan samalla kun valtio edelleen vastaa niin kustannuksista kuin koko palveluinfran toimivuudesta.

Vasemmistoliiton kanta on, että kilpailun avaamisessa on edettävä rauhallisesti ja järkevästi, hyödyntäen täysimääräisesti europarlamentaarikko Merja Kyllösen (vas.) Suomelle neuvottelema siirtymäaika.

- Junaliikennettä ei pidä kiirehtiä kilpailuttamaan enempää kuin EU:n neljäs rautatiepaketti vaatii. Raideinfrastruktuurin parantaminen ja matkustajamäärien kasvattaminen edellyttää lisäinvestointeja, jonka lisäksi on järkevää selvittää maakuntien mahdollisuuksia olla keskeinen toimija kehittämässä kaupunkiseutujen ja haja-asutusalueiden raideliikennettä.

Sivu päivitetty: 24.3.2018

Raideliikenteen tulevaisuus