Satatuhatta matkustajaa yrittää päästä perille ratatöiden lomassa juhannuksena

Kesän vilkkain matkustusviikko on käsillä. VR kuljettaa tiedotteensa mukaan juhannuksen viettoon ja takaisin kaikkiaan noin satatuhatta matkustajaa. Aikatauluissa on juhannuksena muutoksia. Liikenteen hiljennyttyä juhannusaatoksi ja -päiväksi urakoidaan rataverkolla Liikenneviraston mittavia parannustöitä. Junia korvataan silloin busseilla.

Juhannuksen menoliikenne painottuu torstai-iltapäivään 22.6. Liikenne vilkastuu alkuiltapäivästä ja kaikkiaan juhannuksen viettoon matkaa aatonaattona yli 40 000 matkustajaa. Eniten matkustetaan Helsingistä Joensuun ja Kuopion sekä Oulun, Jyväskylän ja Vaasan suuntiin. Paluuliikenne painottuu samoille reiteille sunnuntaina 25.6. ja on hiukan menoliikennettä rauhallisempaa.

Menoliikenteen vilkkaimmat iltapäivälähdöt sekä torstain 22.6. yöjunat ovat jo lähes täynnä mutta yksittäisiä paikkoja juniin löytyy vielä. Paluuliikenteessä sunnuntaina 25.6. on vielä tilaa. Iso osa lipuista on varattu jo hyvissä ajoin etukäteen.

Liikenne hiljenee juhannusaatoksi ja -päiväksi

Juhannuksena junaliikenteessä on muutoksia. Yöjunat eivät kulje lainkaan juhannusaattona ja -päivänä. Katso kauko- ja lähiliikenteen poikkeukset alta. Tiedot junista löydät matkahausta vr.fi-sivustolla.

· Torstaina 22.6. ajetaan perjantai-aikataulujen mukaan. Lisäksi Kolarin ja Helsingin välille on lisätty yksi yöjuna.
· Perjantaina 23.6. ajetaan pääosin lauantai-aikataulujen mukaan. Osa päiväjunista on peruttu eikä yöjunia ajeta. Osalla reiteistä on lisäjunia: Helsingistä Moskovaan ja Oulusta Tampereelle.
· Juhannuspäivänä 24.6 ajetaan pääosin sunnuntai-aikataulujen mukaan. Osa päiväjunista on peruttu eikä yöjunia ajeta. Osalla reiteistä on lisäjunia.
· Sunnuntaina 25.6 on pääosin sunnuntailiikenne. Osa päiväjunista on peruttu.

Juhannuksena laajasti ratatöitä

Juhannuksena eri puolilla Suomea tehdään jokakesäiseen tapaan Liikenneviraston urakoimia ratatöitä, jotka vaikuttavat eniten pääradan liikenteeseen. Ratatyöt keskittyvät juhannusaatolle ja -päivälle, kun liikenne on hiljaisinta ja matkustajia vähän liikkeellä. Ratatyöt käynnistyvät juhannusaattona pe 23.6. klo 12 kestäen sunnuntaihin 25.6. klo 12 asti. Useilla reiteillä junia korvataan busseilla.

· Tampere-Helsinki-välillä junat korvataan busseilla perjantaista 23.6. klo 12 sunnuntaihin 25.6. klo 12 asti. Lähijunat liikennöivät Riihimäki-Helsinki-välillä.
· Tampere-Turku-välillä junat korvataan busseilla perjantaista 23.6. kello 11 sunnuntaihin 25.6. kello 12 asti.
· Tampere-Seinäjoki-välillä junat korvataan busseilla perjantaista 23.6. klo 20.40 sunnuntaihin 25.6. klo 09.00 asti.
· Tampere–Pieksämäki-välillä ja Tampere-Keuruu-välillä junat korvataan busseilla perjantaista 23.6. klo 12 sunnuntaihin 25.6. klo 12 asti.
· Iisalmi-Ylivieska-välillä junat korvataan busseilla lauantaina 24.6.
· Seinäjoki-Oulu-välillä junat korvataan busseilla lauantaina 24.6.
· Kajaani-Oulu-välillä junat korvataan busseilla perjantaista 23.6. klo 12 sunnuntaihin 25.6. klo 10 asti.
· Juhannuksena alkavat kuusi viikkoa kestävät ratatyöt Jämsän ja Jyväskylän välillä. Niistä löydät lisätietoa täältä.

Ratatöiden vuoksi Tampereen asema-aukio suljetaan henkilöautoilta ja takseilta juhannuksena pe 23.6 klo 10 - su 25.6 klo 12.  Asema-aukio varataan kokonaisuudessaan junia korvaaville busseille, joten muu liikenne ohjataan muualle.

Juhannuksena on VR:n opastajia neuvomassa ja auttamassa matkustajia löytämään oikeat junat ja/tai bussit Helsingin, Tampereen, Riihimäen, Jyväskylän ja Turun asemilla.

Sivu päivitetty: 18.12.2017

Raideliikenteen tulevaisuus