Rautatiekilpailun valmisteluun epävirallinen taustaryhmä

Rautateiden henkilöliikenteen kilpailun avaamista valmistellaan liikenne- ja viestintäministeriön johdolla kuudessa virallisessa työryhmässä.

- Koska kyseessä on laajan liikennepoliittisen uudistuksen valmistelu, tulen informoimaan säännöllisesti Kuljetusalan liittoja. Olen lisäksi kutsunut virallisen valmistelun tueksi epävirallisen taustaryhmän, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) sanoo.

- Ryhmällä ei ole päätösvaltaa valmisteluun, mutta epävirallisen taustaryhmän jäsenet tuovat kukin tärkeää osaamista elinkeinopolitiikan, logistiikan, VR:n hallintoneuvoston ja työntekijäjärjestön näkökulmasta. Olen ilahtunut siitä, että taustaryhmän jäsenet ottivat kutsun vastaan.

Rautatiekilpailun avaamisen epäviralliseen taustaryhmään kuuluvat Veturimiestenliiton puheenjohtaja Tero Palomäki,  VR:n hallintoneuvoston jäsenet ja kansanedustajat Lauri Ihalainen (sd.) sekä Timo Korhonen (kesk.), UPM:n logistiikkajohtaja Jussi Sarvikas, Metsä Groupin logistiikkajohtaja Jari Voutilainen ja SAK:n elinkeinopoliittinen asiantuntija Sauli Hievanen.

Sivu päivitetty: 24.3.2018

Raideliikenteen tulevaisuus