Raideliikenteen puolesta kerätään allekirjoituksia

Vasemmistoliitto kehottaa kampanjassaan allekirjoittamaan raideliikenteen puolesta avoimen kirjeen ministeri Anne Bernerille (kesk.).

Puolue muistuttaa, että oppositio teki välikysymyksen VR:n tulevaisuudesta ja että pian äänestetään hallituksen luottamuksesta.

- Ministeri Anne Berner ei kuunnellut ulkopuolisia asiantuntija-arvioita. Hän ei kuunnellut opposition näkemyksiä. Tarvitsemme nyt sinun apuasi: yhdessä voimme saada ministerin kuulolle! Näytetään, että haluamme toimivan julkisen raideliikenteen – emme verorahojemme junailua ylikansallisille suuryhtiöille. 

- Tehdään näkyväksi, että meitä julkisen liikenteen ystäviä on paljon! 

Allekirjoitettava kirje löytyy TÄÄLTÄ.

"Arvoisa ministeri Berner,

Junaliikenteen kilpailutuksen tavoitteena näyttää olevan palvelun parantamisen sijaan muutamien suuryritysten intressien ajaminen.

Julkisuuteen vuodetut selvitykset osoittavat, ettei ehdotettu kilpailutus laskisi lippujen hintoja, lisäisi liikennettä tai toisi valtiolle lisätuloja. Jos valtio ja kuluttajat eivät kerran uudistuksesta hyödy, on syytä kysyä, kuka hyötyy.

Suomi tarvitsee toimivan rataverkon voidakseen parantaa joukkoliikenneyhteyksiä ja saavuttaakseen ilmastotavoitteensa. Tähän tarvitaan raideinvestointeja, uusia yhteyksiä, toimivaa lippukauppaa ja edullisia matkalippuja – ei vastuutonta kilpailutusta. Emme suostu romuttamaan julkista junaliikennettä ja myymään sitä pala palalta pois!"

Sivu päivitetty: 20.3.2018

Raideliikenteen tulevaisuus