Metron pysäyttänyt vika ei vielä tiedossa

Uusi M300-sarjan metrojuna pysähtyi sunnuntaina 2.7. klo 14.15 radalle Herttoniemen ja Kulosaaren metroasemien välillä. HKL:n tiedotteen mukaan syynä junan pysähdykseen oli tekninen vika. Vian vuoksi kuljettaja ei saanut enää junaa liikkeelle, jolloin junassa olleet matkustajat evakuoitiin.

Vian havaitsi junan itsediagnostiikka. HKL kertoo, että itse vika ei ole vielä tiedossa ja että sitä selvitetään parhaillaan. Vian vuoksi kuljettaja ei saanut enää junaa liikkeelle. Pysähdyksestä ei aiheutunut vaaraa matkustajille.

- On hyvä, että meillä on junalustossa teknisten järjestelmien varmennuksia, jotka takaavat osaltaan turvallisen metroliikennöinnin. Valitettavaa tietenkin on, että monen matkustajan sunnuntaipäivän suunnitelmat sotkeentuivat kyseisen vian vuoksi, HKL:n kunnossapitoyksikön johtaja Toni Jurva toteaa.

Metrojunan vioittumisen takia junassa olleet matkustajat evakuoitiin. Pelastuslaitos ohjasi matkustajat kävellen Herttoniemen asemalle. Muutama matkustaja, mm. pyörätuolia käyttänyt henkilö, poistui junasta vasta, kun se oli saatu takaisin Herttoniemen asemalle. Juna oli tyhjä klo 16 mennessä.

Metroliikenne jatkui häiriön ajan, mutta epäsäännöllisin vuorovälein. Liikenne palautui normaaliksi sunnuntaina iltakuuteen mennessä.

(Kuva: HKL/Jesse Ukkonen)

Sivu päivitetty: 20.3.2018

Raideliikenteen tulevaisuus