Länsimetro alkaa liikennöidä syyskuussa?

Länsimetron testausvaihe on päättynyt yhtiön tiedotteen mukaan. Viimeinen järjestelmien yhteiskoekäyttö, jossa testattiin kaikkien aseman järjestelmien toimintaa poikkeustilanteessa, tehtiin Matinkylän asemalla kesäkuun ensimmäisellä viikolla. HKL:n koeajot saatiin päätökseen toukokuussa ja nyt länsimetrossa on käynnistynyt viranomaistarkastusvaihe, joka jatkuu elokuun alkupäiviin asti. Kesän aikana metroasemat ja ratalinja luovutetaan HKL:n ylläpidettäväksi.

– Aiemman arvion mukaisesti metroliikenne voisi käynnistyä syyskuussa 2017. Viranomaistarkastusvaiheelle ja mahdollisille korjauksille on varattava aikaa. Käynnissä on suurin Suomessa toteutettu rakennushankkeen luovutusprosessi, Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Ville Saksi toteaa.

Kohtalonhetki elokuussa

Metroliikenteen avaamisen ajankohta varmistuu elokuun alussa, kun viimeinen viranomaistarkastus on tehty. Bussiliikenteessä siirryttäisiin metron liityntälinjastoon aikaisintaan lokakuun puolivälissä. Siihen asti Etelä-Espoon ja Lauttasaaren bussit kulkisivat nykyisen linjaston mukaan. HSL päättää metroliikenteen alkamisen ajankohdan ja milloin siirrytään liityntäliikenteeseen.

Rakentaminen metron läheisyydessä jatkuu pitkälle tulevaisuuteen.

– Länsimetron tehtävänä on rakentaa turvallinen ja käyttövarma metro. Metro on investointi, joka tuo uutta elinvoimaa koko pääkaupunkiseudulle. Yksin Tapiolan alueelle on tullut ja on tulossa uudisrakentamista noin miljardilla eurolla, Länsimetron hallituksen puheenjohtaja Olli Isotalo kertoo.
 

Sivu päivitetty: 24.3.2018

Raideliikenteen tulevaisuus