Konttijunaliikenne Kouvolasta Kiinaan käynnistyy

Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka kertoo, että konttijunaliikenne Kouvolasta Kiinan Xianiin käynnistyy viikolla 45. Hän puhui asiasta Railforum 2017 –seminaarissa.

- Kouvola tarjoaa uuden konseptin logistiikkaan: kilpailukykyisen nopean kuljetuskäytävän Aasian ja Pohjois-Euroopan välille sekä tehokkaan ja modernin intermodaaliterminaalin, jossa kuljetusmuotoa voidaan vaihtaa joustavasti. Säännöllinen konttijunaliikenne Kouvolasta Xianiin käynnistyy viikolla 45.”

Kaupungin tiedotteen mukaan uusi reitti tuo tehokkuutta ja kilpailuetua siitä, että Kouvolassa on mahdollista käsitellä erikoispitkiä, yli kilometrin pituisia konttijunia. Raideliikenne tarjoaa aidosti kilpailukykyisen ja nopean vaihtoehdon Aasian merikonttiliikenteelle ja avaa täysin uusia mahdollisuuksia alan yrityksille ja toimijoille. Kouvola on EU:n ainoa suomalainen liikenteellisen ydinverkon rautateiden ter-minaalikeskus.

- Kouvolan kaupunki haluaa investoida logistiikka-alaan, etenkin rautatielogistiikan kehittämiseen ja mahdollistaa sen kasvun tulevaisuudessa. Olemme ylpeitä siitä, että Kouvola on jo moderni, kansainvälinen rahtiliikenteen keskus.

Railforum 2017 -seminaariin osallistuu reilut 200 henkilöä kymmenestä eri maasta ja sadasta eri yrityksestä tai organisaatiosta. Asiantuntijapuheenvuorot ja keskustelut tarjoavat alan viimeisintä tietoa rautatiehubeista, Railgate Finland –kuljetuskäytävästä Pohjois-Euroopan ja Aasian välillä sekä intermodaalisista ja älykkäistä kuljetuksista.

JULKAISTU 28.9. 2017

Sivu päivitetty: 20.3.2018

Raideliikenteen tulevaisuus