Kansanedustajat ajavat idän pikajunaa Suomeen

Ryhmä kansanedustajia haluaa nopean junayhteyden Tampereelta Pietariin. Asiasta kertoo Aamulehti. Suoran yhteyden mahdollistaisi Riihimäelle valmistunut kolmioraide.

Lehden mukaan hankkeen eteen on tehty töitä maakunnissa pitkään. Asialla ovat kaupungit, maakuntaliitot, merenkurkun neuvosto ja VR, joka on jo hahmotellut erilaisia vaihtoehtoja.

- Tampereen ja Lahden välinen rataosuus on ollut ongelma. Junaa on pitänyt vaihtaa Riihimäellä. Uusi kolmioraide mahdollistaisi nyt suorat yhteydet. Toistaiseksi tätä pääsee hyödyntämään vain tavaraliikenne.

Tilastojen mukaan Allegron matkamäärät ovat kehittyneet nopeasti.

- Suurin osa matkaajista on venäläisiä, jotka matkustavat Helsinkiin.

Lehti kertoo, että VR on hahmotellut kolmea erilaista mallia.

- Niin sanotussa suorassa mallissa yksi Helsingistä lähtevä Allegro-junapari korvattaisiin suoralla Tampere-Pietari -junaparilla. Suoran mallin matka-aika olisi 4 tuntia ja viisi minuuttia.

- Yhdistetyssä mallissa yksi Allegro-lähdöistä toteutettaisiin yhdistettynä junana niin, että juna kytkettäisiin Lahdessa. Yhdistetyn mallin matka-aika olisi Tampereelta Pietariin neljä tuntia ja 15 minuuttia.

- Kolmantena vaihtoehtona VR tarjoilee parempia liitäntäyhteyksiä. Allegrot kulkisivat normaalisti Helsingistä, mutta Tampereelta saapuville olisi nykyistä sujuvampi liityntä. Nyt matka Tampereelta Pietariin Tikkurilan kautta kestää reilut viisi tuntia ja vaihtoaika Vantaalla on 35 minuuttia.

Sivu päivitetty: 23.2.2018

Raideliikenteen tulevaisuus