Junaliikenteessä varaudutaan runsaisiin lumisateisiin

Eteläiseen Suomeen on ennustettu runsasta lumisadetta. VR yhdessä HSL:n ja Liikenneviraston kanssa varautuu hankaliin sääolosuhteisiin ja osa pääkaupunkiseudun HSL-lähiliikenteen junavuoroista jätetään ajamatta torstaina.

Pyryttävä ja pöllyävä lumi yhdistettynä kovaan tuuleen voi torstaina haitata VR:n junakaluston sekä Liikenneviraston vastuulla olevan rataverkon toimintaa. VR on valmistautunut talveen huolellisesti erilaisin toimenpitein, mutta sääennuste povaa haasteellista liikennepäivää eteläiseen Suomeen.

VR on yhdessä HSL:n ja Liikenneviraston kanssa päättänyt perua osan pääkaupunkiseudun lähiliikenteen huomisista junavuoroista. Pidennetyllä vuorovälillä mahdollistetaan vaihteiden lumityöt ja pyritään varmistamaan, että jäljellä oleva liikenne voitaisiin ajaa aikataulussa. Harvennettu vuorotarjonta koskee HSL-liikenteen A- ja K-junia, joihin lisätään yksikköjä palvelutason ylläpitämiseksi. 

Käytännössä tämä tarkoittaa, että torstaina 1.2.2018 vuorot ajetaan seuraavasti:

- A-junat ajetaan 20 minuutin vuorovälillä.

- K-junat ajetaan 20 minuutin vuorovälillä.

Kaukoliikenteen junavuorot pyritään ajamaan normaalien aikataulujen mukaan. VR kehottaa matkustajia tarkistamaan junien aikataulut etukäteen, varautumaan lisämuutoksiin ja varaamaan malttia liikenteeseen. 

JULKAISTU 31.1. 2018

Sivu päivitetty: 23.2.2018

Raideliikenteen tulevaisuus