JHL vaatii jarrua rautatiealan hallitsemattomalle myllertämiselle

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL perää maan hallitukselta malttia julkisten palvelujen yksityistämisessä. Liiton mukaan ajankohtainen esimerkki hallituksen ideologisesta markkinauskosta ovat rautatiealan uudistuslinjaukset ja VR:n pilkkomisaikeet.

JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine korostaa, että yksioikoinen suomalaisten yhteisten palvelujen ja omaisuuden huutokauppaaminen markkinoille ei ole yhteiskunnan kustannusten kannalta oikea tapa kehittää palveluja.

 -Olisi edettävä maltilla, tiedostaen mahdollisuuksien lisäksi myös riskit ja varautuen huolella sudenkuoppien välttämiseen. Näyttää siltä, että sosiaali- ja terveydenhuollon laajan markkinaehtoistamisen kohdattua perustuslaillisia ongelmia, on hallituksella kova into pörssittää entistä suuremmalla innolla kuljetussektorin peruspalveluja, joihin rautatieala olennaisena osana kuuluu. VR on kansainvälisten selvitysten mukaan Euroopan kärkeä, tätä ei pidä tärvellä muutoksella.

- JHL on Raideammattilaisten yhteisjärjestö JHL:n kautta mukana SAK:n kuljetusliittojen yhteisessä rintamassa vastustamassa hallitsematonta rautatiealan myllertämistä.

Sivu päivitetty: 20.3.2018

Raideliikenteen tulevaisuus