Jäsenet äänestävät uuden liiton nimestä: Ammattijärjestö, työntekijäliitto tai Unioni

Rautatievirkamiesliiton ja Veturimiesten liiton jäsenet saivat ehdottaa elokuun loppuun mennessä nimeä uudelle liitolle. Nimiehdotuksia tuli yhteensä 166, joista RVL:n jäsenten ehdotuksia oli 29 ja VML:n jäsenten ehdotuksia 137 kappaletta.

Valitessaan finalistinimiä yhdistymisselvityksen neuvotteluryhmä korosti sitä, että ehdotettu uuden liiton nimi kattaa koko jäsenistön kaikki ammattiryhmät aina veturinkuljettajista ja liikenneohjaajista asiakaspalvelu- ja hallintotehtävissä työskenteleviin jäseniin.

- Lisäksi nimen tulee viestittää siitä, että kyseessä on ammattiliitto. Todettiin, että nimessä ei tulla käyttämään aiempien liittojen lyhenteitä tai jo lakkautettujen rautatiealan järjestöjen nimiä, koska kyseessä on uusi liitto.

Näillä perusteilla neuvotteluryhmä valitsi finalistinimiksi Vesa Lamposen (VML), Matti Ajon (VML)  ja Pekka Romun (RVL) ehdotukset. Nimiehdotukset ovat aakkosjärjestyksessä Rautatiealan ammattijärjestö, Rautatiealan työntekijäliitto ja Rautatiealan Unioni.  Kukin voittaja saa Aurinkomatkojen 1 000 euron lahjakortin.

Omaa suosikkiaan voi äänestää joko verkkosivujen kautta tai lehdessä olevalla paperilomakkeella. Äänestää voi vain yhtä ehdokasta yhden kerran. Äänestysaika päättyy 17.10.  Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan 500 euron Aurinkomatkojen matkalahjakortti.

Lopullinen nimiesitys julkaistaan sekä RVL:n että VML:n verkkosivuilla 22.10.

JULKAISTU 12.9. 2017

Sivu päivitetty: 20.3.2018

Raideliikenteen tulevaisuus