Brittiyhtiö vetäytyy Avecrasta

Ravintola-, kahvila- ja kioskipalveluja rautatieasemilla ja junissa tarjoava Avecra siirtyy kokonaan VR:n omistukseen. VR Group ja Rail Gourmet Group ovat sopineet osakekaupasta, jolla brittiläinen junacatering-yhtiö myy 40 % omistusosuutensa VR:lle.

- Avecran liiketoiminta on viime vuosina kehittynyt hienosti. Junien matkustajamäärien yhä kasvaessa Avecran myyntiluvut ovat upeassa kasvussa.  Olemme nyt voimakkaasti uudistamassa ravintolapalvelujamme ja tässä kohtaa oli luontevaa ottaa kehityksen ohjaaminen kokonaan omiin käsiin, VR matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen kertoo.

Avecran liikevaihto oli vuonna 2016 36,8 M€ ja se palvelee vuosittain 6,5 miljoonaa asiakasta junissa ja asemilla. Avecra säilyy VR:n tytäryhtiönä, jota vetää toimitusjohtaja Piia Tyynilä.

Avecralla on noin 350 työntekijää, jotka palvelevat päivittäin tuhansia asiakkaita 160 junassa ja 14 asemien myyntipisteessä ympäri Suomea.

Junissa nautitaan vuodessa 1,6 miljoonaa kuppia kahvia, 440 000 tuoppia olutta ja 80 000 lihapulla-annosta. Ravintolapalvelut kattavat koko kaukoliikenteen reittiverkoston, joko ravintolavaunun tai kärrymyynnin muodossa. Molempia ollaan nyt uudistamassa.

- Ravintolavaunut ovat iso osa junamatkustamisen mukavuutta. Lähdemme nyt entistä tiiviimmin kehittämään asiakaskokemusta junissa ja asemilla, Tyynilä toteaa.

Uudistettua ravintolavaunun konseptia on suunniteltu yhdessä asiakkaiden kanssa ja asiakaskokemuksia kerätään pilottivaunusta, joka on liikennöinyt huhtikuun alusta. Uudistettuja ravintolavaunuja tuodaan syksyllä vaiheittain kaukoliikenteen reiteille.

Rail Gourmet Group on brittiläinen junacatering –yhtiö, jonka kokonaan tai osittain omistamia yhtiöitä ovat olleet Avecran lisäksi Rail Gourmet UK ja Ireland, Railrest ja Togservice Norge. Rail Gourmet’n emoyhtiö on SSP (Select Service Partner), joka operoi mm. 125 lentokentän ja 270 rautatieaseman ravintoloita 29 maassa.

Lisää tietoa uudesta ravintolavaunusta löytyy täältä: http://www.vrgroup.fi/fi/vrgroup/uutishuone/uutiset-ja-tiedotteet/uudist...

(Kuva: VR Group)

Sivu päivitetty: 20.3.2018

Raideliikenteen tulevaisuus